Trhání či zasekávání videa může být způsobeno několika faktory.

1) Neaktuální kodeky.

Vždy používejte nejaktuálnější verzi kodeků. Právě starší kodeky mohou způsobovat neplynulost videa či například problémy se zvukem.

2) Nedostatečný výkon počítače

Především u záznamů ve vyšších rozlišeních nebo záznamech s vysokým počtem obrázků za vteřinu (např. 4K 30 fps, 2.7K 60fps, 1080p 120 fps a HD 200+ fps) nemusí pro jejich přehrání vždy stačit výkon počítače)

3) Nevhodná Micro SD karta

Kamery BML podporují paměťové karty Micro SDHC různých značek o maximální kapacitě 32 GB, resp. Micro SDXC o maximální kapacitě 64 GB.

Kompatibilita karty a konkrétního produktu je definovaná v manuálu nebo na balení, případně na webové stránce produktu. Nehledě na daný typ kamery je rozumným minimem karta s rychlostním indexem Class 10. V případě,že Vaše kamera umožňuje nahrávání ve vysokém rozlišení, případně vysokém počtu obrázků za vteřinu, je taktéž nutno vybrat Micro SDHC / SDXC kartu značenou UHS-I U3, nikoli pouze U1 (týká se rozlišení 4K 30 fps, 2.7K 60fps, 1080p 120 fps a HD 200+ fps). Nedoporučujeme pořizovat podezřele laciné paměťové karty, které i přes označení "Class 10" či "U3" tuto podmínku často nesplňují.

4) Záznam v interpolovaném rozlišení

Některé kamery BML, jako například cShot3 nebo cShot1 dosahují rozlišení 4K díky interpolaci, neboli dopočítávání obrazových bodů. Tím pádem 4K video i přes 30 zaznamenaných obrázků za vteřinu nemusí dosahovat stejné plynulosti jako videa pořízená v nižších rozlišench. Tento režim je vhodný především na statické záběry, případně pro potřeby časosběrného videa.